Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/equicare.dk/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/core/components/extensions/manager/class--fw-extensions-manager.php on line 3682
KST – Equicare.dk

Kranio-sakral-terapi

Krania-Sakral Terapi til heste (KST) er en meget blid behandlingsform.

KST beskæftiger sig hovedsageligt med den kranio-sakrale rytme, samt kraniets – og bækkenets knogler.

Hestens kranium består af 34 knogler og imellem knoglerne er der det man kalder suturer en slags flexible forbindelser som gør at knoglerne kan bevæge sig en lille smule i forhold til hinanden.
Hjernen og hele det centrale nervesystem som forløber gennem rygmarvskanalen ned til korsbenet, er omgivet af denne såkaldte cerebrospinalvæske (hjernevæske). som giver næring til hjernen og det centrale nervesystem.
Denne væske har sin egen puls som man også kalder sjælens puls.
Den har ingenting at gøre med hestens normale puls eller vejrtrænkning, men har sin helt egen rytme.
Vigtigheden af at Kranio-Sakral rytmen er stor, da den sørger for balance i hele hestens system og næring til det centrale nervesystem.
KST udføres med med meget let tryk og er derfor særdeles velegnet til sensible og nervøse heste eller hvis hesten har smerter.

KST trænger dybt ind i hesten muskulaur og bindevæv og hermed har man mulighed for at afspænde områder som man med den traditionelle hestemassage ikke kan nå.

Det kan være svært at forstå hvordan denne terapi kan virke da den ikke ser ud af meget, men dyrenes reaktion er entydig.

//equicare.dk/wp-content/uploads/2018/06/KST.jpg